Kindertehuis
Door: xemvanbaaren
Blijf op de hoogte en volg Peter en Marjet
05 Januari 2012 | China, Jinan
Vandaag zijn we naar het kindertehuis geweest in Jinan samen met onze gids Grace en een chauffeur. Een puik chauffeurtje waarschijnlijk zijn rijbewijs gehaald bij een pakje boter. En maar toeteren...Het was een goed verzorgd tehuis, die nog niet zo oud is. Sinds voorjaar dit jaar wonen ze een uur buiten de stad Jinan. Het was een emotioneel weerzien met de verzorgsters. Wij zijn heel blij dit te hebben gedaan. 's Middags hebben een rondje gelopen, en boodschappen gedaan. In het winkelcentrum was een ballenbak. Hij heeft er heerlijk in gespeeld. En liet zich zo over de rand van de ballenbak in vallen, en belandde kopje onder in de ballen.Vanavond hebben we bij de pizzahut gegeten.
Het is een enorme boef. We liggen af en toe helemaal in een deuk om hem.
Zo had hij vanmiddag zijn muts verkeerd omgedaan en zijn wanten met touwtje om zijn nek ipv door de jas. Maar ze moesten aan, en hij had zijn jas al aan. Nou dan maar zo. En vanavond zijn pyamahes verkeerd om, dus met het hoofdgat om zijn middel
Ook heeft hij Peters bril al gesloopt, poot afebroken. En ik ben bang dat er nog wel meer gesloopt zal worden. Roy van Berkel here I come. Hij houd echt van gekkigheid, en des te gekker des te beter. Ook heeft hij absoluut geen rust in zijn kont, en is een echte ongeduldige chinees.
Volgens de gids stelt hij veel vragen, en wil alles weten. Dit gaat in het chinees, en verstaan er dus niks van. Hij vroeg ook aan de gids of wij een fiets hebben, hij wil er graag een hebben.
Groeten uit het zonnige Jinan
05 Januari 2012 - 14:10
Trijnie En Arend:
Het lijkt ons dat hij aan slaap toe is!
Leuke foto zo met z'n drieen. Veel succes morgen met de voortzetting van de handtekeningenactie. Het mag dan iets kouder zijn bij jullie: het is gauw beter dan hier. Koud,nat, stormachtig k.....weer! groetjes ook van Guus.
A en T. -
05 Januari 2012 - 14:10
John :
Geweldig!!!! We zien al dat het wel goed komt met jullie drietjes en we zien dan ook al uit naar de ontmoeting met jullie zoon straks in Beijing -
05 Januari 2012 - 14:43
Miranda Van Baaren:
Hoi Peter en Marjet,
Helaas ligt mijn internet eruit (heb nu Esther opdracht gegeven dit berichtje te versturen). Ik lees dat Xem een goede partij is voor zijn leeftijdsgenootjes Boyd en Morris.
Miranda en fam. -
05 Januari 2012 - 15:21
Jan Kees:
Leuk om te zien dat het zo goed gaat.
Opa zijn vroeger altijd "er mot wat in zitten". Hier op Terschelling loopt de Willem Barentszkade weer onder en zijn vannacht een paar pannen van het dak gevlogen. Veel plezier nog, 22 jan. moet ik Mark uit Noordwijk halen en komen wij even langs om te kijken als het nieuwe familielid al een kleine beetje is gewend. -
05 Januari 2012 - 18:47
Aaf V/d Berg:
Hoi Peter, Marjet en Xem, Ik wil jullie vanuit Winkel een ongelooflijke leuke reis wensen met jullie zoon,
je leert hem al aardig kennen zo en jullie zullen je handen vol hebben :)
zo te lezen.
wat leuk voor jullie! Een hele fijne tijd samen en GENIETEN met z'n drietje's -
06 Januari 2012 - 10:02
Welmoed En Arno:
Ha, grappig. Ik zal even informeren of er nog een vacature is bij Roy. Echt talent is altijd welkom, denk ik. -
23 December 2018 - 11:19
Jian Dan :
Beste Xem van Baaren,
Ik ben Jian Dan (14 jaar) en ben ook geodopteerd uit hetzelfde kindertehuis, in Jinan. Ik las dat jullie daar langs zijn geweest en ik vroeg me af: Misschien hebben ik en jullie adoptiezoon tegelijkertijd in het kindertehuis gezeten? Ik zou het tof vinden om antwoord te krijgen.
Vriendelijke groet,
Jian Dan kleine Koerkamp